Haluatko tulla terveeksi?

by tommi paavola in


Kun sairaalta kysyy, josko hän haluaisi parantua, on vastaus aika varmasti myöntävä. Mutta mitäpä jos vastaus ei aina olisikaan kaikille niin yksinkertainen? Onko mahdollista, että joku ei halua parantua jostain syystä? Ehkä joku ei halua vastaanottaa parantumiseen johtavaa toimenpidettä? Tai mitä jos parantuminen ja siihen liittyvä muutos pelottaa?

Arvelen , että ehkä suurin syy parantumisen ‘vastustukseen’ on joko tietämättömyys omasta sairaudesta tai toisaalta haluttomuus tunnustaa sitä. Parantavan hoidon hakemisen edellytyksenä on tietenkin tieto ja ymmärrys omasta sairaudesta sekä tämän totuuden hyväksyminen. Jos henkilö ei koe olevansa sairas, on aika turha odottaa hänen hakevan parannusta.

Jeesuksen aterioidessa syntisten kanssa hän totesi arvostelijoille, että “eivät terveet tarvitse parantajaa, vaan sairaat” tarkoittaen sairailla niitä, jotka ymmärsivät olevansa syntisiä ja tarvitsevansa parantajaa ja terveillä niitä, jotka luulivat olevansa vanhurskaita (terveitä) omiin tekoihinsa perustuen.

Maailma tarjoaa kaikenlaisia parannuskeinoja siihen perimmäiseen ‘sairauteen’, jota ihmisinä kannamme. Voimme valehdella olevamme terveitä tekemällä hyviä tekoja tai seuraamalla jotain sääntöjä, maallisia tai uskonnollisia. Voimme myös vakuuttaa itsellemme, ettei koko sairautta ole edes olemassa, vaikka sisimmässä jäytääkin toisenlainen fiilis. Maailmaa seuratessa voimme todeta, että joko me olemme kaikki sairaita parannuksen tarpeessa tai kaikki ovat täysin terveitä. Mitä itse luulet?

Sokealta mieheltä Jeesus kysyi: “Mitä haluat minun tekevän sinulle?” Mies hyvin tietoisena omasta tilastaan vastasi “Anna minulle minun näköni takaisin.” Hän ei välittänyt ympärillä olevista ihmisistä, vaan kertoi Jeesukselle olevansa sairas ja haluavansa parantua. Hän uskoi Jeesuksen pystyvän sen tekemään ja oli epäilemättä jo päättänyt antaa elämänsä Jeesukselle. Hän ylisti Jumalaa ja lähti seuraamaan Jeesusta.

Olemmeko tietoisia omasta tilastamme, omasta ‘sairaudestamme’? Olemmeko sairautemme murtamia, valmiita parantumaan ja tunnustamaan syntimme? Vai olemmeko ‘terveitä’?

Joudumme usein kantamaan fyysiset vaivamme ja sairautemme hautaan asti, mutta synnistä pelastumista ei tarvitse odottaa – täytyy vaan ensiksi tietää olevansa ‘sairas’ ja haluavansa parantua. Taivaassa Jeesuksen pelastamia odottaa täydellinen parantuminen. Sitä odotellessa Jumalan armo kantaa meitä monella tapaa sairaita. Joka päivä on armo uusi.

Ristin voitossa  - Finnish strong!