RE-conditioning - Bill Knowles Valmentajaklinikassa 8.-9.11.

by tommi paavola in


                                                           Bill Knowles Valmentajaklinikassa 8.-9.11.

                                                          Bill Knowles Valmentajaklinikassa 8.-9.11.

You must have the physical competence to do the technical stuff and the technical qualities to do the tactical stuff…in that order.
— Kelvin Giles

Tämä oli yksi lainauksista joka jäi mieleen Bill Knowlesin eriomaisesta esityksestä Perform Better konferenssissa 2013.

Urheilijan loukkaantuminen on aina ikävä kapula rattaissa matkalla menestykseen, mutta samalla se on myös  mahdollisuus harjoitella ominaisuuksia, joita urheilija tarvitsee palatessaan takaisin täysipainoiseen harjoitteluun ja kilpailemiseen. Näin Bill tarkasteli mielestäni urheilijan loukkaantumisprosessia ja kuntoutumista – tavoitteena RE-conditioning, eikä vaan rehabilitation. Hänen mielestään kuntoutuksessa helposti unohdetaan, että urheilija voi harjoitella ja kehittää tiettyjä asioita suorituksessaan myös tervehtymisensä aikana.

Esityksessään sekä luentojen, että käytännön demojen aikana kävi selväksi, että Knowles tietää mistä puhuu ja aika hurja määrä löytyy myös referenssejä kilpaurheilun maailmasta. Tiger Woods, Manchester United, USA Ski Team ja monta muuta löytyy konsultaatiolistalta. Mutta vieläkin tärkeämpänä sanoisin, että mies esittää loogisella, systemaattisella ja helposti ymmärrettävällä tavalla pointtinsa ja käytäntöön saa työkaluja samalla lusikalla. Muutenhan ne ansioluettelot ovat aika turhia läpysköitä…

Mielestäni tilaisuus on erittäin arvokas niin fysioterapeuteille, fysiikkavalmentajille ja valmennuksen koordinoinnista vastaaville. Jokaisella urheilijalla ja jokaisessa joukkueessa on jatkuvasti tilanne, jossa tavalla tai toisella voidaan hyödyntää RE-conditioning konseptia.

Jos ei siis tullut tarpeeksi selvästi esille vielä, niin ei todellakaan kannata jäädä pois tästä koulutuksesta. Alamme kehittyy ja muuttuu nyt kovalla vauhdilla ja informaatio lisääntyy – silloin on mielestäni tärkeää priorisoida kohteet ja lähteet, jotka vaikuttavat omaan valmennus- ja harjoittelufilosofiaan.

“You can not afford not to do it!” kuten valmentajakollegani tapaa sanoa.

Terveisin,

Tommi

PS: Ja tuosta linkistä saa Suomen Valmentajien sivuilta lisätietoja. http://www.suomenvalmentajat.fi/koulutukset-ja-tapahtumat/valmentajaklinikka-special/