Viivyttelyn piirinmestari & Uskoontulo

by tommi paavola in


Itse olen ollut uskon asioissa pitkän tien kulkija. Prosessi uskoontulon osalta ei ollut ‘kuin salama kirkkaalta taivaalta”, vaan oli pikemminkin pitkä painimatsi Jumalan kanssa. Oikeastaan se oli ehkä enemmänkin painia omien ennakkoluulojen ja pelkojen kanssa. Kun sitä miettii jotain asiaa tarpeeksi pitkään, niin keksii kyllä aika paljon tekosyitä, jottei pohdiskeltu asia tulisi missään vaiheessa liian ajankohtaiseksi. Viivyttely on oma taiteen lajinsa ja vaatii paljon luovuutta.

Ehkä uskon asiat kolkuttelevat omalla ovellasi ja vaikka yrität niitä pois työntää, niin jotenkin ne aina löytävät sinut ja alkavat kenties ahdistaakin. Itse taannoin koin näin. Silloin tuli sellainen vaikea olo kun, joku alkoi jutella niitä Jeesus-juttuja. Voipi olla, että nämä minunkin turinat tuovat sellaista ärsytystä mieleen. Olen muuten kohtelias mies, mutta tätä ärsytystä en pyydä anteeksi, niin tärkeä tämä asia on.

Rohkenen sinullekin sanoa suoraan, että nyt on se aika lopettaa viivyttely ja tehdä oma ratkaisu uskon asioissa. Elä rimpuile yhtä pitkään kuin minä. Ota ylpeyden haarniska pois päältä ja vaihda se valkoisiin vapauden kledjuihin, jotka saa kun uskoo Jeesukseen. Emme tiedä mitä huominen tuo, mutta tulevaisuutta voi katsella rauhalla ja luottamuksella, kun on jättänyt taakkansa ristin juurelle.

Tässä on pari jaetta Raamatusta, jotka kertovat tiivistetysti uskoontulosta:

Roomalaiskirjeestä poimittu ns. Roman Road

3:23 “Sillä kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat Jumalan kirkkautta vailla.”

6:23 “Sillä synnin palkka on kuolema, mutta Jumalan armolahja on iankaikkinen elämä Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme.

5:8 “Mutta Jumala osoittaa rakkautensa meitä kohtaan siinä, että Kristus, kun me vielä olimme syntisiä, kuoli meidän edestämme.

10:13 Sillä "jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu."

10:9 "Sillä jos sinä tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on hänet kuolleista herättänyt, niin sinä pelastut;
10:10 sillä sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan."

Jos haluat kysyä jotain aiheesta, niin kirjoittele tuolla contact-sivulla minulle suoraan. :-)

Finish Strong!

Tommi